V centre mesta Sabinov rozšírili monitorovací kamerový systém

20.12.2008 Sabinov

Sabinov 20. decembra (TASR) – Do trojmesačnej skúšobnej prevádzky uviedli v Sabinove v priebehu týždňa ďalšie štyri kamery mestského monitorovacieho systému.
Prenos obrazu z troch kamier je riešený prostredníctvom optickej siete, štvrtá je s riadiacim strediskom prepojená rádiovým signálom. Na monitorovanie centrálnej mestskej zóny môže v súčasnosti mestská polícia využívať celkove sedem kamier.
\"Vďaka rozšírenému systému dokážeme 24 hodín denne sledovať dianie na uliciach Janka Borodáča, Švermovej, Nezabudkovej, Jakubovianskej, Moyzesovej, Prešovskej a ul. kpt. Nálepku. Ak k tomu prirátame monitorovanie ďalších ulíc a okolia železničnej a autobusovej stanice, môžem povedať, že takmer všetky problémové miesta budú pod kontrolou, \" uviedol dnes pre TASR hovorca MsÚ v Sabinove Juraj Navrátil. Toto rozšírenie kamerového systému, ktoré má prispieť hlavne predchádzaniu trestnej činnosti, ale aj efektívnemu riešeniu a odhaľovaniu kriminality na území mesta, nie je podľa Navrátila posledným krokom. Ďalšie kamery pribudnú v nasledujúcom roku v okolí škôl, ktoré sa v poslednom období stále viac stávajú terčom vandalov a nevítaných návštevníkov.
Celkové náklady na doplnenie monitorovacieho systému predstavujú sumu približne 1,11 milióna Sk (36.845 eur). Takmer polovicu tejto investície získala samospráva zo štátneho rozpočtu SR na rok 2008 z prostriedkov určených na zabezpečenie úloh prevencie kriminality a zvyšok vyčlenili z mestského rozpočtu.
 

Vyberte región